Sol Natural Wines - Sunkissed tastes better
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Clos d'Elis

Na een opleiding gericht op landbouw en wijn, met mijn nationaal diploma in oenologie en DESS wijn- en wijnrecht in de hand, leerde ik de wereld van wijn kennen door eerst te handelen bij de CEP FRANÇAIS gevestigd in SAINT CLÉMENT DE RIVIERE (34) en vervolgens bij YVON MAU FREIXENET Group Handelaar in GIRONDE SUR DROPT (33).
 
De wens om wijn te maken en een landgoed te creëren bleef in mijn achterhoofd totdat de kans zich voordeed om zich te engageren. Een behoefte ook aan vreugde, aan de natuur, aan zuiverheid.
 
Mijn installatieproject kreeg vorm in maart 2012 met de aankoop van een perceel gelegen in de gemeente SAINT SATURNIN, beplant met Grenache blanc en Cinsault, aangevuld in 2013 door de aankoop van percelen Grenache noir gelegen in de gemeente 'ARBORAS en vervolgens in 2017 in Cinsault en Syrah.
 
In 2018 heb ik Grenache Blanc en Viognier geplant op een perceel gelegen op een plaats genaamd DEVES HAUT in ANIANE. In hetzelfde jaar kocht ik eeuwenoude Grenache noir- en Carignan-wijnstokken in de stad Saint Saturnin. In 2022, Carignan geplant in 1949, zullen Mourvèdre en Syrah het perceel voltooien.
 
Ik cultiveer nu 5 hectare wijnstokken.
 
Vanaf het begin was het mijn wens om de wijnstokken te bewerken met respect voor het milieu, het bodemleven en de ecosystemen en om wijnen zo natuurlijk mogelijk te produceren, dat wil zeggen zonder oenologische producten toe te voegen en zonder behandeling, bindingstype, filtratie. Sinds 2019 hebben alle wijnen geen toegevoegde sulfieten.
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »