Sol Natural Wines - Sunkissed tastes better
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Fruita Analogica

Het verhaal
Na een jaar op de velden van de Empordà te hebben gewerkt, vonden ze vlakbij Rabós een perceel te koop met 9,5 hectare wijngaarden en een huisje in het midden. Via crowdfunding hebben ze het weten te kopen en sinds 2018 zijn zij de trotse eigenaren. Sinds het eerste jaar vonden ze een plek om de wijn te maken in de oude coöperatie van de Rabós, die ze huurden van de vorige eigenaar Espelt. De wijnen van Vinyes Tortuga waren geboren.
 
Het oude pand beviel hen goed, maar het huurcontract bleef tijdelijk en de eigenaar zocht een koper. De lege tanks herinnerden hen ook aan de mogelijkheid om veel meer wijn te maken – zoals de markt vroeg – tegen een betaalbare prijs.
 
Dit idee werd gedeeld met vriend Bart Obertop, horecaondernemer en ex-eigenaar van Brouwerij ´t IJ. Hij bezocht de coöperatie, proefde de wijnen en zag de potentie van het gebouw. Het idee werd geboren om natuurlijke wijn te maken die de markten van Amsterdam en daarbuiten zou kunnen veroveren.
 
De toekomst
De bedoeling van het gebouw is om het nieuw leven in te blazen, waardoor er een levendige productievloer ontstaat waar we levendige natuurwijnen maken. Daarnaast willen we een restaurant, een bar en op termijn ook een verblijfsplek openen, waardoor dit een place to be wordt. Rabós is een prachtige middeleeuwse stad die een bezoek waard is vanwege zijn geschiedenis, eindeloze wandelmogelijkheden en binnenkort ook voor een lekker bord lokaal geteeld voedsel en een goed glas natuurlijke wijn.
 
De wijn
Voor onze eerste release van Fruita Analogica 2020 hebben we een witte en een rode wijn gemaakt. We maken graag witte wijn als rode wijn, en rode wijn als witte. Dit betekent dat we een lichte rode wijn maken met slechts drie dagen huidcontact, maar voor de witte wijn laten we de druiven ruim een week met de schil zitten. Beide wijnen zijn gemaakt van vroeg geoogste biologische druiven.
 
De witte wijn is gemaakt van: Xarel·lo en Macabeo. We hebben de druiven met de hand geselecteerd voordat we ze ontstelen en samenbrengen in een glasvezeltank. Na een week maceratie/huidcontact hebben we geperst.
 
De rode wijn is gemaakt van: Cabernet Franc. We selecteren en ontsteelen ook met de hand. Slechts drie dagen gemacereerd alvorens te persen. Ongeveer een kwart rijpt in oude eikenhouten vaten. We hebben een klein deel witte wijn aan de uiteindelijke blend toegevoegd om het een frisse kick te geven.

4 products

By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »